

Ingrediente
smântână pentru frișcă
brânză Mascarpone
miere
căpșune

Mod de preparare
Într-un vas încăpător, pune ouăle și mierea, omogenizând energic cu ajutorul unui tel. Adaugă apoi untul topit, amestecând continuu, după care adaugă, treptat, făina amestecată cu bicarbonat de sodiu, mixând în continuu cu o spatulă.
După ce ai integrat toata făina, adună aluatul obținut cu mâna și formează o bilă. Pune aluatul la frigider pentru aproximativ o oră, acoperit cu folie alimentară.
Scoate aluatul de la frigider, împarte-l în 3 bucati egale, apoi întinde fiecare bucată sub formă de foaie dreptunghiulară, de grosime medie.
Pentru pregătirea foilor, printează pe o coală A4 cifra 8 și apoi plastifiaz-o. După ce ai întins foile de aluat, decupează cifra 8 direct pe o foaie de copt. Transferă fiecare foaie de aluat în tavă și lasă-le la copt circa 8-9 minute, la foc potrivit.
Atenție să verifici frecvent foile, se coc rapid.
Poți pregăti foile cu câteva zile înainte, iar tortul îl poți monta în ziua precedentă, urmând ca fructele proaspete (căpșune, orice alte fructe de pădure, după preferință) să fie puse deasupra tortului în ziua în care vrei să îl servești.
Pentru cremă, mixează toate ingredientele câteva minute, până obții o cremă fină și fermă.
Adaugă crema peste fiecare foaie cu ajutorul unui poș și apoi ornează ultima foaie cu fructe proaspete.
Poftă bună!
