Tort Cifra 8

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
3
buc

ouă

150
g

miere

150
g

unt

510
g

făină

Pentru cremă:
300
g

smântână pentru frișcă

600
g

brânză Mascarpone

150
g

miere

Pentru decor:
200
g

căpșune

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un vas încăpător, pune ouăle și mierea, omogenizând energic cu ajutorul unui tel. Adaugă apoi untul topit, amestecând continuu, după care adaugă, treptat, făina amestecată cu bicarbonat de sodiu, mixând în continuu cu o spatulă.

,

După ce ai integrat toata făina, adună aluatul obținut cu mâna și formează o bilă. Pune aluatul la frigider pentru aproximativ o oră, acoperit cu folie alimentară.

,

Scoate aluatul de la frigider, împarte-l în 3 bucati egale, apoi întinde fiecare bucată sub formă de foaie dreptunghiulară, de grosime medie.

,

Pentru pregătirea foilor, printează pe o coală A4 cifra 8 și apoi plastifiaz-o. După ce ai întins foile de aluat, decupează cifra 8 direct pe o foaie de copt. Transferă fiecare foaie de aluat în tavă și lasă-le la copt circa 8-9 minute, la foc potrivit.

,

Atenție să verifici frecvent foile, se coc rapid.

,

Poți pregăti foile cu câteva zile înainte, iar tortul îl poți monta în ziua precedentă, urmând ca fructele proaspete (căpșune, orice alte fructe de pădure, după preferință) să fie puse deasupra tortului în ziua în care vrei să îl servești.

,

Pentru cremă, mixează toate ingredientele câteva minute, până obții o cremă fină și fermă.

,

Adaugă crema peste fiecare foaie cu ajutorul unui poș și apoi ornează ultima foaie cu fructe proaspete.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează È™i …