

Tort cu cireșe și nucă de cocos

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ouă
cireșe proaspete
zahăr
apă
Pregătirea blatului: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute. Se coace la temperatura de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.
Pregătirea sosului de cireșe: cireșele fără sâmburi, zahărul și apa se pun pe foc și se amestecă 15 minute până ce apa scade și se obține un piure de fructe.
Pregătirea cremei: crema mascarpone se mixează cu zahărul până la încorporare și apoi se adaugă fulgii de cocos.
Asamblare: blatul răcit se taie în trei foi. Peste prima parte de blat se pune sosul de cireșe. Deasupra se pune al doilea blat, crema cu nucă de cocos, se oprește și pentru finisat, se așază al treilea blat și se decorează cu crema păstrată și fulgii de cocos.
Se lasă de pe o zi pe alta la frigider.