Tort cu cireșe și nucă de cocos

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
Pentru sosul de cireșe:
300
g

cireșe proaspete

100
g

zahăr

200
ml

apă

Pentru cremă:
400
g

mascarpone

150
g

fulgi de cocos

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pregătirea blatului: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute. Se coace la temperatura de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.

,

Pregătirea sosului de cireșe: cireșele fără sâmburi, zahărul și apa se pun pe foc și se amestecă 15 minute până ce apa scade și se obține un piure de fructe.

,

Pregătirea cremei: crema mascarpone se mixează cu zahărul până la încorporare și apoi se adaugă fulgii de cocos.

,

Asamblare: blatul răcit se taie în trei foi. Peste prima parte de blat se pune sosul de cireșe. Deasupra se pune al doilea blat, crema cu nucă de cocos, se oprește și pentru finisat, se așază al treilea blat și se decorează cu crema păstrată și fulgii de cocos.

,

Se lasă de pe o zi pe alta la frigider.

,

Poate te interesează și …