

Ingrediente
ciocolată albă
smântână pentru frișcă
mascarpone
păstaie de vanilie
fructe proaspete
frunze de mentă

Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C, se pregătește o tavă pentru tort și se tapetează cu hârtie.
În cuva mixerului se adaugă ouăle si mixul. Se mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor, după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute, până când compoziția își dublează volumul.
Se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la 180°C timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
Se pune smântâna lichidă și păstaia de vanilie despicată pe lungime într-o crăticioară la foc mic. Când ajunge la punctul de fierbere se stinge focul, se adaugă ciocolata ruptă bucățele și se așteaptă 3-4 minute.
Se amestecă continuu până la topirea integrală a ciocolatei și se lasă la răcorit până ajunge la temperatura camerei.
Se acoperă vasul cu folie alimentară și se lasă la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru sirop, se pune apa, zahărul și aroma gel într-un vas, la foc mic, până la topirea zahărului.
Se scoate vasul de la frigider, se transferă ganacheul în bolul unui mixer, se mixează până ce acesta se aerează și devine spumos, apoi se adaugă și crema de mascarpone și se mixează scurt cât să se omogenizeze.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în trei cu un cuțit bine ascuțit cu lamă subțire.
Se împarte crema în 3 cantități egale.
Se așază prima secțiune de blat pe platoul de servire. Se însiropează primul strat, se întinde o parte din cremă si se repetă procesul cu toate cele 3 straturi.
Se decorează cu fructe proaspete și frunze de mentă.

