Tort cu cremă de ciocolată

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
200
g

făină

100
ml

ulei

130
ml

lapte

3
buc

ouă

Pentru cremă:
300
g

ciocolată neagră

500
g

frișcă lichidă

Pentru sirop:
300
ml

apă

100
g

zahăr

esență de rom

Pentru decor:
250
g

zmeură proaspătă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Blat: mixează ouăle împreună cu zahărul până se obține o spumă fină.

,

Adaugă uleiul și laptele și continuă să mixezi.

,

Într-un bol amestecă făina cu cacao și praful de copt.

,

Adaugă ingredientele uscate peste compoziția de ouă și mixează încă 2-3 minute până se omogenizează.

,

Toarnă compoziția într-o tavă de 24 cm cu pereți detașabili.

,

Coace blatul timp de 30 min la temperatura de 180°C.

,

Lasă blatul la răcit și împarte-l în 3 foi egale.

,

Cremă: topește ciocolata în bain-marie.

,

Mixează frișca lichidă peste care adaugă ciocolata topită.

,

Însiropează foile de blat.

,

Cu ajutorul unui poș adaugă peste fiecare strat de blat o cantitate generoasă de cremă de ciocolată.

,

Presară zmeura proaspătă peste fiecare strat de cremă, păstrând o cantitate mai mare pentru a orna tortul.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …