

Tort cu cremă de ciocolată

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ciocolată neagră
frișcă lichidă
apă
zahăr
esență de rom
zmeură proaspătă
Blat: mixează ouăle împreună cu zahărul până se obține o spumă fină.
Adaugă uleiul și laptele și continuă să mixezi.
Într-un bol amestecă făina cu cacao și praful de copt.
Adaugă ingredientele uscate peste compoziția de ouă și mixează încă 2-3 minute până se omogenizează.
Toarnă compoziția într-o tavă de 24 cm cu pereți detașabili.
Coace blatul timp de 30 min la temperatura de 180°C.
Lasă blatul la răcit și împarte-l în 3 foi egale.
Cremă: topește ciocolata în bain-marie.
Mixează frișca lichidă peste care adaugă ciocolata topită.
Însiropează foile de blat.
Cu ajutorul unui poș adaugă peste fiecare strat de blat o cantitate generoasă de cremă de ciocolată.
Presară zmeura proaspătă peste fiecare strat de cremă, păstrând o cantitate mai mare pentru a orna tortul.
Poftă bună!