Ingrediente
ouă
cremă de brânză Philadelphia
smântână pentru frișcă
mascarpone
dulce de leche
zmeură, mure
dulce de leche
Mod de preparare
Blat: Toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 6 minute. Se coace la o temperatură de 180-190°C, timp de 40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.
Jeleu: Se pune gelatina la hidratat în 50 ml apă. Într-un vas se adaugă fructele, zahărul și restul de apă și se pun la fiert pe foc mediu amestecând continuu până scade lichidul. Apoi se pasează compoziția, se adaugă gelatina hidratată și se dă deoparte până ajunge la temperatura mediului ambiant.
Cremă: Crema de brânză, frișcă și zahărul se pun într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mare 3 minute până se obține o cremă consistentă. Se adaugă mascarpone, dulce de leche si aroma gel vanilie și se mixează alte 2 minute până la omogenizare.
Asamblare: Se secționează blatul în 4 părți egale, se împarte crema în 4 părți egale. Pe platoul final se montează tortul în inelul unei tăvi de tort tapetată cu folie acetofan de jur împrejur. Se pune prima secțiune de blat peste care se întinde prima parte de cremă și o parte din jeleu. Se repetă procedura până la final. Se nivelează tortul cu ultima parte de cremă peste care se întinde uniform un strat de dulce de leche și se decorează cu fructe proaspete, zmeură și mure. Se pune tortul la frigider pentru minim 3-4 ore.