Tort cu foi și cremă de vanilie

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
450
g

făină

100
g

zahăr tos

25
g

unt

3
buc

ouă

un praf de sare

Pentru cremă:
700
ml

lapte

2
buc

ouă

100
g

zahăr tos

3
linguri

făină

100
g

unt

Pentru decor:
-

Fructe, după preferință (căpșune, afine, zmeură)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol adânc, amestecă ouăle cu sarea și zahărul tos cu ajutorul unui mixer, timp de 2-3 minute. Apoi adaugă untul de temperatura camerei. După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă praful de copt amestecat cu făina cernută și frământă aluatul cu mâna. Acoperă aluatul obținut cu folie alimentară și lasă-l deoparte timp de 20 de minute.

,

Pentru obținerea cremei, sparge ouăle într-o crăticioară, adaugă zahărul vanilinat, zahărul tos și făina. Amestecă ingredientele cu un tel, apoi încorporează laptele la temperatura camerei. Pune vasul pe aragaz, la foc mediu. Amestecă continuu până când crema se va îngroșa. Ia vasul de pe foc, acoperă-l cu folie alimentară și lasă crema să se răcească la temperatura camerei.

,

Împarte aluatul în 9 bucăți egale și modelează-le în formă de bilă pe un blat presărat cu făină. Ia câte o bucată de aluat și întinde-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie rotundă și subțire, de diametrul tigăii în care vei coace blaturile. Coace foile în tigaia încinsă, timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

,

Ia o farfurie de mărimea dorită și decupează cercuri uniforme din foile coapte pentru tort. Păstrează marginile decupate și, cu ajutorul unui blender, mărunțește marginile foilor de tort și pune-le într-un bol.

,

Bate 100 g de unt moale cu mixerul, timp de 1-2 minute, până când va deveni cremos și aerat. Atunci când crema s-a răcit, adaug-o progresiv peste untul din bol și apoi mixează-le bine.

,

Pentru asamblarea tortului, unge fiecare foaie de tort cu cremă și stratifică-le, până când vei termina să le suprapui. La final, unge toată suprafața tortului cu cremă și presară firimiturile de blaturi, apoi decorează cu fructe, după preferință. Lasă tortul la frigider pentru 6-7 ore.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …