

Tort cu fructe de pădure

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
ouă
iaurt cu 10% grăsime
smântână pentru frișcă
fructe de pădure (zmeură, afine, mure)
Pentru blatul de tort: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute.
Se coace blatul la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.
Pentru cremă: smântana lichidă se mixează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie până la obținerea unei compoziții dense și ferme. Se încorporează treptat iaurtul și se continuă mixarea încă 1-2 minute.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în două părți egale. Pe un suport pentru tort se pune prima foaie de blat, se întinde uniform jumătate din cantitatea de cremă, se adaugă fructele de pădure sau alte fructe de sezon proaspete, se adaugă apoi a doua foaie de blat și restul cantității de cremă.
Tortul se decorează cu fructe de pădure sau alte fructe de sezon proaspete, după preferință.