Tort cu fructe de pădure

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
Pentru cremă:
200
g

iaurt cu 10% grăsime

400
g

smântână pentru frișcă

200
g

fructe de pădure (zmeură, afine, mure)

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru blatul de tort: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute.

,

Se coace blatul la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.

,

Pentru cremă: smântana lichidă se mixează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie până la obținerea unei compoziții dense și ferme. Se încorporează treptat iaurtul și se continuă mixarea încă 1-2 minute.

,

Asamblarea tortului: blatul se secționează în două părți egale. Pe un suport pentru tort se pune prima foaie de blat, se întinde uniform jumătate din cantitatea de cremă, se adaugă fructele de pădure sau alte fructe de sezon proaspete, se adaugă apoi a doua foaie de blat și restul cantității de cremă.

,

Tortul se decorează cu fructe de pădure sau alte fructe de sezon proaspete, după preferință.

,

Poate te interesează și …