Tort cu iaurt și fructe de pădure

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
2
buc

blat pandișpan

5
buc

iaurt natural (1 litru)

2
pahare

fructe de pădure

100
g

zahăr tos

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol, bate iaurtul cu zahărul tos.

,

Dizolvă 3 pachețele de gelatină alimentară în apă și adaugă compoziția obținută în bolul cu iaurt.

,

Mută 1/3 din amestecul obținut în alt vas și lasă-l la răcit.

,

Pune blatul de pandișpan într-o formă adâncă (de exemplu, formă cu inel detașabil). Adaugă cantitatea de iaurt rămasă pe blatul de pandișpan și apoi adaugă 1 pahar cu fructele de pădure, după care pune totul la rece.

,

După ce stratul s-a gelatinizat, pune deasupra al doilea blat de pandișpan, deasupra căruia toarnă iaurtul păstrat inițial în alt bol și din nou pune totul la rece.

,

Dizolvă încă 1 pachețel de gelatină alimentară în 200 ml de apă (poate fi adăugat și puțin zahăr în apa în care se dizolvă gelatina).

,

Peste tortul gelatinizat, pune cel de-al doilea pahar cu fructe de pădure, toarnă peste ele gelatina dizolvată și lasă din nou la rece, până gelatina se întărește.

,

Tortul este gata de servit după ce a fost ținut timp de 2 ore la frigider. Poftă bună!

,

Poate te interesează și …