Tort cu mascarpone și bezea

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 60 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 90 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
buc

blat pandișpan

250
g

cremă mascarpone

3
linguri

nuci

sirop caramel

0.5
pahar

cafea

1
lingură

lichior

Pentru bezea:
4
buc

albușuri

225
g

zahăr tos

1
vârf

sare

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru bezea, bate albușurile împreună cu vârful de sare până când spuma se întărește , apoi adaugă treptat zahărul, în ploaie, până când compoziția devine lucioasă și nu curge din bol.

,

Toarnă bezeaua în formă de disc (aproximativ dimensiunea blatului de pandișpan) pe o hârtie de copt și coace în cuptor, la o temperatură de 110°C, timp de 60-90 minute.

,

Într-un bol, mixează crema de mascarpone cu zahărul pudra cu aromă de vanilie.

,

Amestecă apoi cafeaua cu lichior și stropește pandișpanul cu amestecul obținut.

,

Crema se repartizează pe blatul de pandișpan . Pune deasupra bezeaua coaptă și răcită .

,

În funcție de preferințe, poți orna tortul cu nuci, sirop de caramel sau pudră de cacao.Poftă bună!

,

Poate te interesează și …