

Tort cu mascarpone și bezea

Ingrediente

SPECIALITĂȚI SĂRATE
blat pandișpan
cremă mascarpone
nuci
sirop caramel
cafea
lichior
albușuri
zahăr tos
sare
Pentru bezea, bate albușurile împreună cu vârful de sare până când spuma se întărește , apoi adaugă treptat zahărul, în ploaie, până când compoziția devine lucioasă și nu curge din bol.
Toarnă bezeaua în formă de disc (aproximativ dimensiunea blatului de pandișpan) pe o hârtie de copt și coace în cuptor, la o temperatură de 110°C, timp de 60-90 minute.
Într-un bol, mixează crema de mascarpone cu zahărul pudra cu aromă de vanilie.
Amestecă apoi cafeaua cu lichior și stropește pandișpanul cu amestecul obținut.
Crema se repartizează pe blatul de pandișpan . Pune deasupra bezeaua coaptă și răcită .
În funcție de preferințe, poți orna tortul cu nuci, sirop de caramel sau pudră de cacao.Poftă bună!