Tort cu matcha și fistic

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
0.21
kg

ouă

0.01
kg

pudră de matcha

Pentru cremă:
0.5
kg

mascarpone

0.2
kg

smântână pentru frișcă

0.03
kg

pastă de fistic

Pentru sirop:
Pentru decor:
0.2
kg

fistic mărunțit

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Blat: În bolul unui mixer se adaugă toate ingredientele și se mixează la viteză mare timp de 6 minute. Blatul se coace la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.

,

Cremă: Se pun toate ingredientele într-un bol încăpător și se mixează la viteză mare 3 minute până la obținerea unei compoziții omogene și aerate.

,

Sirop: Într-o oală, se pune zahărul și apa la foc mic și se amestecă încet, până când zahărul este complet dizolvat. Când siropul începe să fiarbă, se lasă pentru încă 5 minute. Se lasă siropul la răcit și, când ajunge la temperatura camerei, se adaugă aroma pentru cofetărie vanilie și se amestecă bine.

,

Asamblare: Se secționează blatul în 3 părți egale. Se pune prima secțiune de blat pe platoul final și se adaugă aproximativ 1/3 din cremă. Se repetă procedura cu toate secțiunile de blat până la final. Se decorează tortul cu cremă, pudră de matcha și fistic mărunțit.

,

Poate te interesează și …