Tort cu zmeură

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru sos:
150
g

zahăr

500
g

zmeură

30
g

amidon de porumb

500
ml

apă

Pentru ganache:
1500
g

smântână lichidă/frișcă vegetală

1500
g

ciocolată albă

100
g

unt

Pentru blat:
350
g

ouă

50
ml

apă

Pentru glazură:
250
g

zmeură

30
g

zahăr

30
ml

apă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pune la fiert apa, zmeura, o parte din zahăr și zahărul vanilinat. Amestecă restul de zahăr cu amidonul și adaugă peste amestecul inițial. Omogenizează până la îngroșare.

,

Pune la fiert 1 kg de smântână lichidă/frișcă vegetală împreună cu ciocolata albă omogenizând continuu. Adaugă untul și continuă omogenizarea. Ia de pe foc amestecul astfel format și lasă-l la răcit.

,

Bate 500 g smântână lichidă/frișcă vegetală până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată pregătit în prealabil și gelatina hidratată. Peste ganache adaugă sosul de zmeură.

,

În mixerul de patiserie adaugă toate ingredientele pentru blat și mixează 30 secunde la viteză mică pentru omogenizare și 4 minute la viteză mare pentru emulsionare.

,

Toarnă compoziția obținută în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii).

,

Coace blatul la temperaturi joase (160-180°C), timp de 35 - 40 minute.

,

Pentru asamblare folosește forma inelară pentru tort.

,

Așază un strat de blat, adaugă jumătate din cantitatea de cremă. Așază al 2-lea strat de blat și restul de cremă.

,

Lasă tortul astfel asamblat la rece (0-8°C), minim 5 ore.

,

Pentru glazură, amestecă gelatina cu apă și las-o la hidratat pentru 10 minute.

,

Transferă zmeura și zahărul într-o crăticioara, pune-o la foc mediu și dă compoziția în clocot, amestecând continuu.

,

Adaugă gelatina până se topește complet, amestecând continuu.

,

Îmbracă suprafața tortului în glazura de zmeură, zmeură proaspătă și ciocolată.

,

Poate te interesează și …