

Ingrediente
smântână lichidă/frișcă vegetală
ciocolată albă
unt

Mod de preparare
Pune la fiert apa, zmeura, o parte din zahăr și zahărul vanilinat. Amestecă restul de zahăr cu amidonul și adaugă peste amestecul inițial. Omogenizează până la îngroșare.
Pune la fiert 1 kg de smântână lichidă/frișcă vegetală împreună cu ciocolata albă omogenizând continuu. Adaugă untul și continuă omogenizarea. Ia de pe foc amestecul astfel format și lasă-l la răcit.
Bate 500 g smântână lichidă/frișcă vegetală până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată pregătit în prealabil și gelatina hidratată. Peste ganache adaugă sosul de zmeură.
În mixerul de patiserie adaugă toate ingredientele pentru blat și mixează 30 secunde la viteză mică pentru omogenizare și 4 minute la viteză mare pentru emulsionare.
Toarnă compoziția obținută în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii).
Coace blatul la temperaturi joase (160-180°C), timp de 35 - 40 minute.
Pentru asamblare folosește forma inelară pentru tort.
Așază un strat de blat, adaugă jumătate din cantitatea de cremă. Așază al 2-lea strat de blat și restul de cremă.
Lasă tortul astfel asamblat la rece (0-8°C), minim 5 ore.
Pentru glazură, amestecă gelatina cu apă și las-o la hidratat pentru 10 minute.
Transferă zmeura și zahărul într-o crăticioara, pune-o la foc mediu și dă compoziția în clocot, amestecând continuu.
Adaugă gelatina până se topește complet, amestecând continuu.
Îmbracă suprafața tortului în glazura de zmeură, zmeură proaspătă și ciocolată.


Gelatină mărunțită albă 500g
