

Ingrediente
ouă
zahăr tos
făină
sare
ulei vegetal
extract vanilie
suc de la o jumatate lămâie
apă
apă
zahăr granulat
coaja de la o jumătate lămâie
smântână pentru frișcă
zahăr
extract vanilie
praf de sare
căpșune feliate (sau orice fruct de sezon la alegere, cum ar fi mandarine sau kiwi, decojite și feliate)

Mod de preparare
Separă gălbenușurile de albușuri în 2 vase diferite, iar apoi mixează albușurile împreună cu zahărul și sarea.
După ce compoziția devine una ca de bezea, adaugă gălbenușurile împreună cu restul ingredientelor pentru blat și amestecă cu o spatulă ușor, astfel încât compoziția să rămână aerată.
Coace în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la o temperatură de 180°C.
În timp ce blatul de prăjitura se răcește, prepară siropul: într-o cratiță mică, amestecă 1/4 cană de apă, 1/4 cană de zahăr granulat și coaja de lămâie până aproape de fierbere, stingând focul când apa începe să fiarbă. Amestecă până se dizolvă zahărul și apoi lasă compoziția la frigider ca să se răcească.
Bate smântâna groasă cu mixerul până când se formează vârfuri moi. Adaugă apoi vanilie și un praf de sare și încorporeaza-le în compoziție, apoi continuă să le mixezi la viteză medie în timp ce adaugi zahărul pudră, puțin câte puțin, până se formează vârfuri tari.
Pentru asamblarea tortului, taie blatul în trei părți egale, pe care le insiropezi, întinde un strat de frișcă iar apoi așază fructele. Așază a două parte a blatului și repetă procedeul. Acoperă apoi cu ultima bucată de blat însiropat.
Pune tortul astfel pregătit la frigider pentru 3-4 ore, după care îl poți decora cu frișcă sau orice alt decor, după preferințe.
Poftă bună!

Poate te interesează și …

8 pers.

90 min.

30 min.