

Ingrediente
margarină
untură
zahăr
apă
oțet
apă/lapte
smântână pentru frișcă

Mod de preparare
Blatul de ecler: se pun în cuva mixerului planetar toate ingredientele și se mixează 1 minut la viteză mică până la omogenizare după care se mixează la viteză medie timp de 4-5 minute. Se pregătește în prealabil o tavă de 24 cm diametru și se tapetează la bază cu hârtie de copt. Se răstoarnă aluatul în ea și se nivelează cu spatula. Pentru a obține modelul tipic cu creste de munți al tortului Karpatka se modelează cu spatula mici țuguie de aluat. Coacere: la cuptor ventilat la 180°C, timp de 30 minute, cu puțin abur la debutul coacerii. Se scoate blatul din formă și se lasă pe un grilaj la răcit.
Blatul din aluat fraged: se mixează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul astfel obținut se lasă la refrigerat, la temperatura de 0-6°C, timp de 2 ore. Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și modelează aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 26 cm, a cărei grosime este cuprinsă între 3-4 mm. Se înțeapă foaia de aluat pe toată suprafața și se coace în cuptor ventilat la 170˚C pentru 20-22 minute.
Crema de vanilie: se adaugă în bolul mixerului vanilla delice și apa/laptele și se mixează la viteză mică 1 minut pentru omogenizare și alte 3 minute la viteză mare. În alt bol, se bate smântana pentru frișcă și se încorporează în crema de vanilie.
Asamblare: pe un platou pentru tort, așează blatul din aluat fraged peste care întinde uniform Delicii Caise fill și jumătate din cantitatea de cremă de vanilie. Blatul de ecler se întoarce pe verso și se umplu cavitățile cu cremă, apoi se așază peste blatul de aluat fraged.
Se lasă la rece pentru 6-8 ore sau peste noapte.


Delicii Caise fill

Drojdie proaspătă Pakmaya 500g
