Tort festiv cu portocale

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
350
g

ouă

50
ml

apă

Pentru glazură:
170
ml

suc de portocale

25
g

zahăr

Pentru sirop:
350
ml

suc de portocale

25
g

zahăr

Pentru cremă:
400
g

zahăr pudră

450
g

cremă de brânză

250
g

unt

1.5
g

sare

60
ml

suc de portocale

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pregătirea blatului de tort:în bolul mixerului se adaugă ouăle, mixul și apa. Mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.Pentru un blat de tort, se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.

,

Pregătirea siropului:pune sucul de portocale și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Fierbe siropul până când zahărul este complet topit, apoi stinge focul și lasă-l la răcit 10 minute.

,

Pregătirea cremei: în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul pentru tel, amestecă untul cu zahărul pudră și sarea la viteză mică până la omogenizare, apoi mărește la viteză medie-mare și bate până când amestecul devine aerat. Adăuga crema de brânză și amestecă până la omogenizare. Odată ce s-a încorporat toată crema de brânză, continuă să mixezi încă 1 minut. Adăuga sucul de portocale și amestecă până la omogenizarea compoziției. Se pune crema la frigider până când este gata de utilizare.

,

Pregătirea glazurii (se prepară când tortul este gata asamblat și stă la rece): într-un vas, pune sucul de portocale, aroma de vanilie și gelatină la hidratat. Adaugă 2 linguri de zahăr și gătește la foc mediu, amestecând continuu până la dizolvarea completă a zahărului. Ia amestecul de pe foc și lasă-l la răcit. Amestecul se va îngroșa ușor.

,

Asamblarea tortului: blatul se secționează în patru cu un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire. Crema se împarte în 4 cantități egale. Așază prima secțiune de blat în formă cu margini detașabile. Însiropează primul strat, întinde o parte din cremă și repetă procesul pentru toate cele 4 straturi, ultimul strat fiind crema. Îmbracă tortul cu ultimul strat de cremă.

,

Congeleaza tortul pentru 30-60 minute. Scoate tortul din congelator, toarnă glazură și introdu pentru încă 60 minute la congelator.

,

Scoate tortul din formă și ornează-l cu fructe, după preferință.

,

Poate te interesează și …