

Tort Hummingbird

Pentru persoane

Timp de pregătire 45 minute

Timp de coacere 15 minute

Ingrediente
smântână lichidă
zahăr
unt
făină
zahăr
praf de sare
scorțișoară
ananas
banane
ou
ulei
caramel
lapte
nuci
caramel

Mod de preparare
Prepară caramelul: într-o cratiță topește zahărul. Când acesta s-a topit complet, adaugă untul și smântâna lichidă și amestecă continuu până când nu se mai formează cocoloașe și se omogenizează bine. Lasă apoi caramelul la răcit.
Pregătește apoi blatul: într-un bol adaugă făina, zahărul, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, apoi mixează bine toate ingredientele uscate.
Separat, blenduieste ananasul cu bananele. Apoi adaugă-le într-un bol, împreună cu oul și uleiul, amestecând bine.
Peste acest mix adaugă ingredientele uscate și caramelul.
Continuă să amesteci bine până când obții o compoziție omogenă.
Pregătește 3 tăvi pentru a obține 3 blaturi. În rețeta video, am copt blatul în 3 tăvi cu 16 cm diametru.
Împarte compoziția în mod egal și pune tăvile la copt în cuptor timp de 15 minute, la o temperatură de 180°C.
În același timp, pregătește crema: într-un bol mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu laptele rece și zahărul pudră cu aromă de vanilie până când obții o compoziție cremoasă.
Montează apoi tortul: peste primul blat, așază cremă, apoi așază următorul blat, peste care pui din nou cremă, apoi al treilea blat, peste care pui din nou cremă.
La final, adaugă nucile în vasul cu caramelul răcit, apoi toarnă tot acest mix peste tortul montat în prealabil.Poftă bună!


Praf de copt 10g
