Tort Hummingbird

Pentru persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 45 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 15 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru caramel:
50
ml

smântână lichidă

100
g

zahăr

50
g

unt

Pentru blat:
170
g

făină

150
g

zahăr

1

praf de sare

1
linguriță

scorțișoară

209
g

ananas

2

banane

1

ou

125
ml

ulei

1
lingură

caramel

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Prepară caramelul: într-o cratiță topește zahărul. Când acesta s-a topit complet, adaugă untul și smântâna lichidă și amestecă continuu până când nu se mai formează cocoloașe și se omogenizează bine. Lasă apoi caramelul la răcit.

,

Pregătește apoi blatul: într-un bol adaugă făina, zahărul, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, apoi mixează bine toate ingredientele uscate.

,

Separat, blenduieste ananasul cu bananele. Apoi adaugă-le într-un bol, împreună cu oul și uleiul, amestecând bine.

,

Peste acest mix adaugă ingredientele uscate și caramelul.

,

Continuă să amesteci bine până când obții o compoziție omogenă.

,

Pregătește 3 tăvi pentru a obține 3 blaturi. În rețeta video, am copt blatul în 3 tăvi cu 16 cm diametru.

,

Împarte compoziția în mod egal și pune tăvile la copt în cuptor timp de 15 minute, la o temperatură de 180°C.

,

În același timp, pregătește crema: într-un bol mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu laptele rece și zahărul pudră cu aromă de vanilie până când obții o compoziție cremoasă.

,

Montează apoi tortul: peste primul blat, așază cremă, apoi așază următorul blat, peste care pui din nou cremă, apoi al treilea blat, peste care pui din nou cremă.

,

La final, adaugă nucile în vasul cu caramelul răcit, apoi toarnă tot acest mix peste tortul montat în prealabil.Poftă bună!

,

Poate te interesează și …