Tort Macaron

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru coji:
200
ml

apă caldă (45°C)

Pentru umplutură:
375
g

mascarpone

200
g

smântână pentru frișcă

Pentru decor:
3
buc

mini macarons

2
buc

fructe/flori din marzipan

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

În vasul mixerului se adaugă mix macaron 21% și apa aferentă rețetei. Se mixează cu telul timp de 4-5 minute, la viteză mare și se poșează 2 blaturi în forme rotunde cu diametrul de 26 cm și pe tavă.

,

După poșare se lasă la uscat pe masă timp de 20 minute. Coacerea se efectuează la 150°C, timp de 25 – 30 minute, în funcție de gramaj și gradul de încărcare al cuptorului. În cazul coacerii în cuptor static, se recomandă coacerea cu trapa deschisă.

,

Umplutură tort macaron:

,

În bolul mixerului se adaugă mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră cu aromă de vanilie. În funcție de preferințe se poate adăuga și aroma de vanilie.

,

Se mixează toate ingredientele până la obținerea unei creme onctuoase și aerate.

,

Asamblare:

,

Pe un suport pentru tort se pune primul blat de macaron peste care se poșează crema; se pune al doilea blat, se poșează în mijlocul blatului puțină cremă și se decorează cu fructe proaspete/flori, mici macaron.

,

Poate te interesează È™i …