SPECIALITÄ‚ÈšI SÄ‚RATE
apă caldă (45°C)
mini macarons
fructe/flori din marzipan
În vasul mixerului se adaugă mix macaron 21% și apa aferentă rețetei. Se mixează cu telul timp de 4-5 minute, la viteză mare și se poșează 2 blaturi în forme rotunde cu diametrul de 26 cm și pe tavă.
După poșare se lasă la uscat pe masă timp de 20 minute. Coacerea se efectuează la 150°C, timp de 25 – 30 minute, în funcție de gramaj și gradul de încărcare al cuptorului. În cazul coacerii în cuptor static, se recomandă coacerea cu trapa deschisă.
Umplutură tort macaron:
În bolul mixerului se adaugă mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră cu aromă de vanilie. În funcție de preferințe se poate adăuga și aroma de vanilie.
Se mixează toate ingredientele până la obținerea unei creme onctuoase și aerate.
Asamblare:
Pe un suport pentru tort se pune primul blat de macaron peste care se poșează crema; se pune al doilea blat, se poșează în mijlocul blatului puțină cremă și se decorează cu fructe proaspete/flori, mici macaron.