Tort Profiterol

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
280
g

ouă

400
ml

apă

Pentru mousse de ciocolată:
250
g

ciocolată (amăruie sau ciocolată cu lapte)

100
g

lapte

450
g

smântână pentru frișcă

Pentru choux:
700
ml

apă

209
ml

ulei de floarea soarelui

Pentru crema de vanilie:
250
ml

lapte rece

Pentru glazură:
180
g

ciocolată (amăruie sau ciocolată cu lapte)

50
ml

smântână lichidă

30
g

unt

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru blat, adaugă ouăle, mixul și apa în cuva mixerului.

,

Mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.

,

Coace blatul într-o tava cu diametru de 26 cm, în cuptor ventilat la 180°C timp de 20-25 minute.

,

Pentru mousse, hidratează gelatina în apă rece.

,

Topește ciocolata pe bain marie, adaugă laptele, amestecă până la omogenizare și lasă la răcit. Când atinge temperatura mediului ambiant, încorporează delicat gelatina.

,

Bate smântâna pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și amestecă cu ciocolata pregatită în prealabil.

,

Pentru choux-uri, pune în cuva mixerului planetar toate ingredientele și mixează la viteză mică până la omogenizare după care mixează la viteză medie timp de 4 min.

,

Pune compoziția într-un poș și toarnă choux-uri.

,

Coace choux-urile în cuptor rotativ la temperatura de 200°C, timp de 30 min, cu puțin abur la debutul coacerii.

,

Pentru cremă de vanilie de choux-uri, adaugă laptele treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3 min.

,

Pentru glazură, pune toate ingredientele într-un bol și topește-le pe bain marie.

,

Lasă la răcit și păstrează la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic.

,

Asamblarea tortului profiterol cu crema de ciocolată se face așezând peste blatul cu cacao se adaugă un strat de mousse de ciocolată. Deasupra se așază choux-urile umplute cu cremă de vanilie și cealalată parte de mousse.

,

Lasă tortul astfel asamblat la rece (0-8°C), minim 5 ore.

,

Adaugă glazura de ciocolată și ornează cu fructe proaspete.

,

Poate te interesează È™i …