

Ingrediente
ciocolată (amăruie sau ciocolată cu lapte)
lapte
smântână pentru frișcă
lapte rece
ciocolată (amăruie sau ciocolată cu lapte)
smântână lichidă
unt

Mod de preparare
Pentru blat, adaugă ouăle, mixul și apa în cuva mixerului.
Mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.
Coace blatul într-o tava cu diametru de 26 cm, în cuptor ventilat la 180°C timp de 20-25 minute.
Pentru mousse, hidratează gelatina în apă rece.
Topește ciocolata pe bain marie, adaugă laptele, amestecă până la omogenizare și lasă la răcit. Când atinge temperatura mediului ambiant, încorporează delicat gelatina.
Bate smântâna pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și amestecă cu ciocolata pregatită în prealabil.
Pentru choux-uri, pune în cuva mixerului planetar toate ingredientele și mixează la viteză mică până la omogenizare după care mixează la viteză medie timp de 4 min.
Pune compoziția într-un poș și toarnă choux-uri.
Coace choux-urile în cuptor rotativ la temperatura de 200°C, timp de 30 min, cu puțin abur la debutul coacerii.
Pentru cremă de vanilie de choux-uri, adaugă laptele treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3 min.
Pentru glazură, pune toate ingredientele într-un bol și topește-le pe bain marie.
Lasă la răcit și păstrează la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic.
Asamblarea tortului profiterol cu crema de ciocolată se face așezând peste blatul cu cacao se adaugă un strat de mousse de ciocolată. Deasupra se așază choux-urile umplute cu cremă de vanilie și cealalată parte de mousse.
Lasă tortul astfel asamblat la rece (0-8°C), minim 5 ore.
Adaugă glazura de ciocolată și ornează cu fructe proaspete.


Delicii Vanilla fill

Mix eclere
