TORT RED VELVET

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
300
g

făină

120
g

unt nesărat

300
g

zahăr

4
buc

ouă

1
linguriță

esență vanilie

1
linguriță

colorant roşu pudră/colorant roșu gel

250
ml

lapte bătut

1
linguriță

oțet

1
linguriță
1

praf de sare

Pentru cremă:
250
g

cremă de brânză

250
g

mascarpone

1
linguriță

esență de vanilie

400
ml

frișcă lichidă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol mixează untul timp de 1-2 minute apoi adaugă zahărul şi continuă să mixezi pentru încă câteva minute.

,

Peste acest amestec adaugă ouăle, praful de sare şi esenţa de vanilie. Mixează bine până când întreaga compoziţie capătă consistenţa unei creme.

,

Adaugă făina amestecată cu cacao, praful de copt, bicarbonatul stins cu oţetul, sarea, laptele bătut. La urmă adaugă colorantul, cantitatea acestuia depinde de calitatea lui.

,

Tapetează tava de copt cu hârtie de copt și toarnă aluatul.

,

Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 minute sau până trece testul scobitorii.

,

După ce blatul s-a copt, lasă-l la răcit.

,

După ce s-a răcit blatul taie-l în trei secțiuni egale.

,

Într-un vas mixează crema de brânză şi mascarpone, timp de 5 – 7 minute. Adaugă esenţa de vanilie şi zahărul pudră şi mai amestecă încă câteva minute.

,

Bate frişca, iar apoi adaug-o treptat la crema de brânză.

,

Umple cu cremă blaturile tăiate.

,

Îmbracă tortul cu cremă, iar firimiturile de la tăierea blaturilor folosește-le pentru ornarea tortului.

,

Bagă tortul la frigider pentru câteva ore, minimum trei-patru.

,

Poate te interesează È™i …