Într-un bol mixează untul timp de 1-2 minute apoi adaugă zahărul şi continuă să mixezi pentru încă câteva minute.
,
Peste acest amestec adaugă ouăle, praful de sare şi esenţa de vanilie. Mixează bine până când întreaga compoziţie capătă consistenţa unei creme.
,
Adaugă făina amestecată cu cacao, praful de copt, bicarbonatul stins cu oţetul, sarea, laptele bătut. La urmă adaugă colorantul, cantitatea acestuia depinde de calitatea lui.
,
Tapetează tava de copt cu hârtie de copt și toarnă aluatul.
,
Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 minute sau până trece testul scobitorii.
,
După ce blatul s-a copt, lasă-l la răcit.
,
După ce s-a răcit blatul taie-l în trei secțiuni egale.
,
Într-un vas mixează crema de brânză şi mascarpone, timp de 5 – 7 minute. Adaugă esenţa de vanilie şi zahărul pudră şi mai amestecă încă câteva minute.
,
Bate frişca, iar apoi adaug-o treptat la crema de brânză.
,
Umple cu cremă blaturile tăiate.
,
Îmbracă tortul cu cremă, iar firimiturile de la tăierea blaturilor folosește-le pentru ornarea tortului.
,
Bagă tortul la frigider pentru câteva ore, minimum trei-patru.