

Ingrediente
făină
unt nesărat
zahăr
ouă
esență vanilie
colorant roşu pudră/colorant roșu gel
lapte bătut
oțet
praf de sare
cremă de brânză
mascarpone
esență de vanilie
frișcă lichidă

Mod de preparare
Într-un bol mixează untul timp de 1-2 minute apoi adaugă zahărul şi continuă să mixezi pentru încă câteva minute.
Peste acest amestec adaugă ouăle, praful de sare şi esenţa de vanilie. Mixează bine până când întreaga compoziţie capătă consistenţa unei creme.
Adaugă făina amestecată cu cacao, praful de copt, bicarbonatul stins cu oţetul, sarea, laptele bătut. La urmă adaugă colorantul, cantitatea acestuia depinde de calitatea lui.
Tapetează tava de copt cu hârtie de copt și toarnă aluatul.
Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 minute sau până trece testul scobitorii.
După ce blatul s-a copt, lasă-l la răcit.
După ce s-a răcit blatul taie-l în trei secțiuni egale.
Într-un vas mixează crema de brânză şi mascarpone, timp de 5 – 7 minute. Adaugă esenţa de vanilie şi zahărul pudră şi mai amestecă încă câteva minute.
Bate frişca, iar apoi adaug-o treptat la crema de brânză.
Umple cu cremă blaturile tăiate.
Îmbracă tortul cu cremă, iar firimiturile de la tăierea blaturilor folosește-le pentru ornarea tortului.
Bagă tortul la frigider pentru câteva ore, minimum trei-patru.


Praf de copt 10g

Cacao 50g

Bicarbonat de sodiu 100g
Poate te interesează È™i …

8 pers.

90 min.

30 min.