TORT TIRAMISU DIN CLĂTITE

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 10 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 50 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 30 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru clătite:
3

ouă

400
ml

lapte

30
ml

cafea

2
linguri

unt topit

165
g

făină

1
lingură
Pentru cremă:
350
ml

smântână pentru frișcă

200
g

mascarpone

3

gălbenușuri

100
g

zahăr

150
ml

lapte cald

1
lingură

amidon/făină

2-3
linguri

rom sau esență rom

Pentru decor:
50
g

mascarpone

50
ml

smântână pentru frișcă

0.5
lingură

zahăr

4
linguri
PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Bate ouăle și toarnă treptat laptele călduț, urmat de cafea și untul topit. Cerne făina și amestec-o împreună cu pudra de cacao și zahărul pudră într-un recipient separat. Toarnă amestecul de ouă peste ingredientele uscate și omogenizează compoziția, eliminând toate cocoloașele. Coace clătitele din aceast aluat și lasă-le la răcit.

,

Freacă cele 3 gălbenușuri cu zahărul până ce crema se deschide la culoare. Adaugă amidonul, urmat de laptele turnat treptat. Pune amestecul într-o cratiță pe foc mic și amestecă-l până ce obții o consistență cremoasă și mai groasă, dar atenție să nu ajungă la temperatura de fierbere.

,

Dizolvă gelatina în 2 linguri de apă și las-o la hidratat pentru 10 minute, apoi încălzește-o puțin la bain marie, pentru a se topi. Amestecă brânza mascarpone cu 200 ml smântâna pentru frișcă, vanilia, romul, gelatina și 1 lingură de zahăr, până ce crema se îngroașă.

,

Încorporează în amestecul de mascarpone crema de gălbenușuri și dă-o la rece pentru 20 de minute sau până când se întărește puțin.

,

Întinde crema între clătite, aproximativ 2-3 linguri între fiecare 2 clătite și pune-le una peste cealaltă. Pune tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi mixează ingredientele pentru glazură. Orneaza tortul cu glazura obținută și pudrează-l cu cacao.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …