

Ingrediente
ou
ulei
lapte
cafea fierbinte
zahăr
făină
gălbenușuri
lapte
zahăr
amidon
ciocolată neagră
ciocolată cu lapte
ciocolată albă
smântână pentru frișcă
apă rece

Mod de preparare
Amestecă oul, uleiul şi laptele într-un bol. În alt bol amestecă ingredientele uscate (zahăr, făină, cacao, praf de copt), apoi amestecă cele două compoziţii şi adaugă cafeaua fierbinte. Toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi coace 12-15 minute, la temperatură medie.
Laptele şi zahărul se pun într-o cratiţă pe foc. Amestecă gălbenuşurile cu amidonul, apoi toarnă laptele cald. Amestecă compozitia încontinuu până se îngroaşă.
Împarte crema în 3 boluri, iar în fiecare bol adaugă câte un tip de ciocolată tocată mărunt. Hidratează gelatina în apă rece, dizolv-o apoi la cuptorul cu microunde şi împarte-o in mod egal în cele trei boluri cu creme. Amestecă bine, acoperă bolurile cu folie alimentară şi lasă cremele să se răcească.
În fiecare cremă răcită încorporează câte 200 ml frişcă bătută.
Într-un cerc pentru tort sau în tava în care ai copt blatul (tapetată cu folie alimentară astfel încât să îl poți scoate din formă) aşază blatul şi însiropează-l cu un sirop obținut din apă, zahăr, vanilie.
Peste blat pune mousse-ul de ciocolată neagră, dă la congelator pentru 10 minute, continuă cu mousse-ul de ciocolată cu lapte și pune iar la congelator pentru 10 minute, iar la final adauga şi mousse-ul de ciocolată albă.
Pune tortul la frigider pentru 2-3 ore, apoi decoreaza-l opțional cu fructe, cacao sau glazură de ciocolată (topește 50 g ciocolată neagră cu 50-60 ml smântână pentru frişcă, lasă compozitia să se răcească, apoi toarn-o peste tort).
Poftă bună!


Cacao 50g
