Tortilla

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
350
g

făină albă de grâu 000

5
g

sare

60
ml

ulei sau unt topit

180
ml

apă caldă

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Într-un bol mare, adaugă făina, praful de copt și sarea. Amestecă bine cu o lingură sau tel.

,

Adaugă uleiul sau untul topit și amestecă cu o furculiță până când compoziția devine nisipoasă.

,

Adaugă treptat apa caldă, amestecând continuu. Când începe să se lege, frământă 2-3 minute până obții un aluat neted, ușor moale, dar nelipicios.

,

Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să se odihnească 20-30 minute (ajută glutenul să se relaxeze și face întinderea mult mai ușoară).

,

Împarte aluatul în 8 bile egale (aprox. 70 g fiecare). Întinde fiecare bilă într-un cerc subțire de 20-22 cm, pe un blat ușor înfăinat.

,

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Coace fiecare tortilla câte 30-45 secunde pe fiecare parte, până apar pete aurii și mici bule. Nu le usca prea tare!

,

După coacere, înfășoară tortilla într-un prosop curat sau un șervet, ca să rămână calde și elastice.

,

Poate te interesează și …