

Tortilla

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Într-un bol mare, adaugă făina, praful de copt și sarea. Amestecă bine cu o lingură sau tel.
Adaugă uleiul sau untul topit și amestecă cu o furculiță până când compoziția devine nisipoasă.
Adaugă treptat apa caldă, amestecând continuu. Când începe să se lege, frământă 2-3 minute până obții un aluat neted, ușor moale, dar nelipicios.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să se odihnească 20-30 minute (ajută glutenul să se relaxeze și face întinderea mult mai ușoară).
Împarte aluatul în 8 bile egale (aprox. 70 g fiecare). Întinde fiecare bilă într-un cerc subțire de 20-22 cm, pe un blat ușor înfăinat.
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Coace fiecare tortilla câte 30-45 secunde pe fiecare parte, până apar pete aurii și mici bule. Nu le usca prea tare!
După coacere, înfășoară tortilla într-un prosop curat sau un șervet, ca să rămână calde și elastice.