Turta dulce Pakmaya

Turtă dulce

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru aluat:
450
g

făină de grâu

220
g

unt

1

ou

4
linguri

miere

2
lingurițe

pudră de scorțișoară

1
lingură

cuișoare

1
linguriță

ghimbir pudră

0.5
linguriță

sare

Pentru decor:
2
buc

albuș de ou

2
linguri

suc de lămâie

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru aluat, frământă făina și untul până la o consistență nisipoasă.

,

Amestecă restul ingredientelor până obții o cocă tare.

,

Presară 1-2 liguri de făină pe masa de lucru și întinde aluatul, din care se iau mulaje cu diverse forme de prăjituri. Găurește formele obținute în partea de sus pentru a atârna prăjiturile ulterior.

,

Așază aluatul decupat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 15-20 minute. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit.

,

Amestecă toate ingredientele pentru decor timp de 15-20 minute până capătă o consistență cremoasă. Mută amestecul într-un pos cu orificiu îngust și decorează prăjiturile după preferințe.

,

Poftă bună!

,

Poate te interesează și …