

Zacuscă cu morcovi

Ingrediente

Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
PÂINE
SPECIALITĂȚI SĂRATE
DESERTURI
Pentru 20 persoane
Timp de pregătire 150 minute
Timp de coacere minute
vinete coapte
ardei kapia
ceapă galbenă
morcovi
ulei de floarea soarelui
sare
piper
foi de dafin
Spală și curăță morcovii, spală și scoate cotoarele și semințele ardeilor și pune-le în robot pentru a le mărunți.
Pune la fiert într-un vas încăpător ardeii, morcovii, 200 ml apă, 500 ml ulei până se înmoaie bine. Pune ceapa curățată, spalată și tăiată julien în apă să se înăbușe. Când ceapa devine translucidă, scurge apa și las-o la răcit. Ceapa rece se măruntește în blender, apoi se transferă peste ardei și morcov, lăsând să fiarbă la foc mic 45 de minute.
Peste aceste ingrediente adaugă jumătate din cantitatea de vinete mărunțite cu un tocător de lemn pentru vinete. Cealaltă jumătate din cantitatea de vinete pune-o în blender cu 500 ml ulei. Când vinetele au devenit ca o pastă albicioasă adaugă în cratița de zacuscă foile de dafin.
Pune la fiert zacusca două ore, la foc mic, împreună cu conservantul, sarea și piperul. Când este bine scăzută pune-o în borcane fierbinte. Întoarce borcanele cu gura în jos și acoperă-le cu o păturică, să stea până se răcesc.
Poftă bună!
10 pers.
20 min.
45 min.