Acasă / Resurse utile / Articole utile / Profesional / SFATURI PROFESIONALE DE LA CEI MAI BUNI BRUTARI DIN LUME

SFATURI PROFESIONALE DE LA CEI MAI BUNI BRUTARI DIN LUME

Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.

Meseria de brutar datează din Antichitate și este considerată o moștenire din tată în fiu. Deși pare simplă din exterior, nu este pentru oricine. Pentru a avea succes, este important să cunoști multe secrete despre aluaturi și despre cum poți crea gusturi memorabile. Iată câteva sfaturi de la brutari renumiți.

  1. Drojdia face diferența

Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.

2. Folosește făină de calitate

Secretul unei pâini perfecte? Făina de cea mai bună calitate. Alege cu parametri de calitate potriviți pentru produsul pe care vrei să îl pregătești, de la furnizori de încredere care monitorizează atent etapele de produție. Ai în vedere că produsele mai ieftine, dar de slabă calitate, pot avea efecte negative majore.

3. Atenție la procesul de coacere

După pregătirea aluatului, urmează coacerea. Potrivit brutarilor, aceasta este una dintre cele mai importante etape de preparare a pâinii.

În acest moment, asigurarea unei temperaturi optime a cuptorului joacă un rol important în calitatea pâinii.

Un alt aspect important este tipul cuptorului. Cei mai renumiți brutari aleg cuptoarele de piatră pentru a coace pâinea.

4. Dă gust folosind diverse ingrediente

Știai că Joy Wilson, celebrul brutar american, a adăugat portocale și ciocolată aluaturilor sale dulci? Dar că Eric Kayser, arhitectul pâinii la nivel mondial, folosește pătrunjel în pâinea lui?

Aceste exemple ne arată că pâinea nu este doar făină, apă și drojdie. Nu te limita la frământarea aluatului și introducerea lui la cuptor. Experimentează gusturi diferite și creează arome diverse!

5. Atenție la cantitățile ingredientelor

Potrivit unor brutari de succes, este esențial să renunți la metoda „din ochi”. Măsura are un rol esențial în prepararea pâinii.

6. Ai răbdare

Pâinea este rezultatul unui proces îndelungat, de la selecția ingredientelor până la frământare și coacere. În fiecare etapă este nevoie de răbdare, iar acest lucru se aplică cel mai bine meseriei de brutar. Dacă vrei să obții rezultate de care să te mândrești, întotdeauna trebuie să ai răbdare. Când vei scoate pâinea din cuptor și îi vei simți mirosul, vei ști că efortul a meritat.