Pentru majoritatea procesatorilor din industria alimentară, creşterea într-un ritm alert a competitivităţii produselor fabricate devine unul dintre cele mai importante obiective.
Tipuri de brioșe și sfaturi pentru pregatirea lor
Brioșele sunt deserturi de origine americană, servite de obicei la micul dejun alături de cafea. Structura lor este asemănătoare cu cea a pâinii și pot fi pregătite atât sărate, cât și dulci. Brioșe cu fructe, brioșe cu ciocolată sau brioșe cu rozmarin – există atâtea variante și toate sunt apreciate oriunde în lume.
Brioșele sunt deserturi de origine americană, servite de obicei la micul dejun alături de cafea. Structura lor este asemănătoare cu cea a pâinii și pot fi pregătite atât sărate, cât și dulci. Brioșe cu fructe, brioșe cu ciocolată sau brioșe cu rozmarin – există atâtea variante și toate sunt apreciate oriunde în lume.
Care este diferența dintre tort și brioșă?
Deși ingredientele folosite pentru pregătirea torturilor și a brioșelor sunt asemănătoare, acestea au denumiri diferite deoarece proporțiile și tehnicile utilizate diferă. De fapt, ingredientele comune ale celor două sunt praful de copt, ouăle, uleiul și făina, ceea ce diferă fiind cantitatea de lapte. De asemenea, aluatul pentru brioșe este mai vâscos, pe când cel pentru tort este mai fluid. De aceea, tortul este mai pufos și mai ușor decât brioșa.
Brioșe cu cacao
Cea mai populară brioșă este cea cu cacao. Pentru o aromă mai intensă, se poate adăuga ciocolată. Aceasta este perfectă ca desert, alături de cafea.
Brioșe cu banane
Brioșele cu banane nu sunt foarte comune, dar gustul este unic. Pentru un plus de savoare, acestea pot fi decorate cu alune și arahide.
Brioșe cu fructe de pădure
O aromă preferată în lunile de vară este cea a fructelor de pădure. Doar adaugă fructele în compoziția pentru aluat și gata!
Brioșe cu brânză și usturoi
Brioșele pot fi și sărate, cea mai cunoscută rețetă fiind cea cu brânză și usturoi. Pentru mai multă savoare și un aspect pe măsură, presară semințe negre.
Brioșă cu spanac
Spanacul este alt ingredient ce poate fi folosit pentru brioșe. Toacă-l cu ajutorul unui robot și adaugă-l în aluat. Pentru mai multă savoare, adaugă și puțină brânză.
Sfaturi pentru brioșe perfecte
- Nu amesteca aluatul prea mult
Cel mai important sfat legat de prepararea brioșelor se referă la pregătirea aluatului. Dacă vrei să obții brioșe pufoase, nu trebuie să amesteci prea mult. Acest lucru va menține ingredientele umede, iar aluatul se va umfla.
- Reglează bine cantitatea de aluat
Când torni aluatul în forme, asigură-te că le umpli. Acest lucru este foarte important pentru creșterea brioșelor.
- Ai grijă la timpul de coacere
Dacă brioșele sunt scoase mai devreme din cuptor, stratul de bază poate fi lipicios. Dacă sunt lăsate prea mult timp, se pot usca. De aceea, timpul de coacere trebuie respectat.
Gustul, forma și structura pâinii prezentă pe masa fiecărui client este extrem de importantă pentru orice brutărie, astfel că satisfacerea acestor nevoi este în atenția tuturor brutarilor.
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Focaccia
Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
Cum pregătim pâine artizanală?
Cel mai recent studiu realizat în rândul consumatorilor români poziționează Pakmaya ca brandul cu cel mai bun raport calitate – preț pe segmentul drojdiei proaspete din România. Distincția vine din partea ICERTIAS (International Certification Association GmbH), ca urmare a rezultatelor noului sondaj Best Buy Award General III 2019/2020*.
Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari. Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumina, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți […]
Tipuri de maia