Pentru majoritatea procesatorilor din industria alimentară, creşterea într-un ritm alert a competitivităţii produselor fabricate devine unul dintre cele mai importante obiective.
TOP 5 INGREDIENTE ESENȚIALE ÎN ORICE BRUTĂRIE
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Maeștrii brutari, care lucrează într-un ritm intens zi de zi, au nevoie în procesul de producție de multe materiale/ingrediente diferite. Există însă câteva ingrediente esențiale pentru buna funcționare a unei brutării eficiente.
Vă prezentăm 5 ingrediente care au devenit la fel de indispensabile într-o brutărie profesională precum făina, apa și sarea
- Maia/Drojdia
Drojdia este un ingredient indispensabil într-o brutărie precum făina, apa și sarea. Este foarte dificil să realizezi o mare diversitate de pâini, chifle sau produse de patiserie fără drojdie.
Gama de drojdii dezvoltate de Pakmaya pentru diferitele nevoi ale brutarilor permite obținerea de rezultate conform cu așteptările clienților. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
2. Premix-uri de panificație
În timp ce brutarii creează în fiecare zi zeci de tipuri de pâine, procesul de productie poate fi mult eficientizat cu ajutorul premixurilor de panificatie gata preparate. Premixurile de panificatie Pakmaya, cu o gamă variată adaptată nevoilor diferiților clienți, sunt văzute ca un alt element indispensabil in brutărie, deoarece le permite brutarilor să facă cele mai delicioase pâini în mod eficient.
Mai mult, premix-urile de pâine special dezvoltate pentru brutării pot fi folosite pentru a adăuga aromă pâinilor sau produselor de patiserie precum gogosi, cornuri.
3. Corectorii de făină
Corectorii de făină pentru brutarii, realizați pentru diferite tipuri de pâine, cum ar fi franzela, chifla pentru hamburgeri, pâinea toast sau pâinea pentru sandvisuri, asigură pâinii forma și textura dorită devenind astfel un ingredient foarte important într-o brutărie.
Corectorii pentru făina de la Pakmaya au un rol esential în producția produselor de panificație ajutând aluatul să obțină forma perfectă astfel încât pâinea să aibă un volum optim și o structură interioară netedă.
4. Premixuri 3 în 1
Premixurile 3 în 1 sunt o noutate în piața de panificație fiind dezvoltate de specialiștii Pakmaya din Turcia.
Datorită formulelor echilibrate, produsele din această categorie garantează de fiecare dată același rezultat și fac procesul de producere a pâinii extrem de eficient, nefiind necesară utilizarea de drojdie suplimentară, amelioratori de pâine sau compusi pentru aromă.
Premixurile 3 în 1 pot fi utilizate pentru a produce diferite tipuri de produse și permit brutarilor să își crească câștigurile prin diversificarea gamei de produse.
5. Mixurile decor
Un alt ingredient ce nu trebuie sa lipseasă în nicio brutărie este mixul de semințe decor utilizat pentru a crește atractivitatea produselor de panificație.
Mixurile de seminte, folosite ca decor sau ca ingredient în aluaturi, oferă un plus de aromă produselor esentiale în orice brutărie.
Pentru a realiza o pâine cu semințe bine echilibrată, se recomandă adăugarea semințelor în proporție de 20% raportat la făină.
Dacă vrei să obții rezultate de care să te mândrești, trebuie să folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Când vei scoate pâinea din cuptor și îi vei simți mirosul, vei ști că efortul a meritat.
Gustul, forma și structura pâinii prezentă pe masa fiecărui client este extrem de importantă pentru orice brutărie, astfel că satisfacerea acestor nevoi este în atenția tuturor brutarilor.
Focaccia
Alegerea drojdiei este, fără îndoială, primul pas în pregătirea unei pâini consistente și de calitate. Utilizată corect, drojdia va da aluatului gustul potrivit.
Cum pregătim pâine artizanală?
Cel mai recent studiu realizat în rândul consumatorilor români poziționează Pakmaya ca brandul cu cel mai bun raport calitate – preț pe segmentul drojdiei proaspete din România. Distincția vine din partea ICERTIAS (International Certification Association GmbH), ca urmare a rezultatelor noului sondaj Best Buy Award General III 2019/2020*.
Conform statisticilor, aproape două treimi din făina de grâu rezultată din recoltele anuale ale României nu corespund nivelului de calitate așteptat de către brutari. Calitatea grâului este rezultatul influențelor ce țin de natură și de condițiile meteorologice din timpul culturii (lumina, temperatură, apă), însă calitatea sa poate fi afectată și de o serie de alți […]
Tipuri de maia
Deși pâinea este aceeași peste tot, fiecare țară a personalizat rețeta clasică. Bucătăria spaniolă este minunată, iar pâinile preparate de aceștia sunt absolut delicioase. Ingredientele nu diferă foarte mult, dar produsul final are ceva aparte. Iată câteva dintre acestea! Pan Gallego Pan Gallego este una dintre cele mai cunoscute pâini ale bucătăriei spaniole. Aceasta arată […]