

Covrigi Simit

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 20 minute

Ingrediente
apă
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
ulei
semințe de susan
apă călduță
apă cu miere

Mod de preparare
Dizolvă zahărul în 50 ml apă călduță, presară drojdia proaspătă și amestecă. Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă amestecul cu drojdie, restul cantității de apă și uleiul. Frământă până când obții un aluat elastic, puțin mai tare, cu suprafață lucioasă și netedă. Lasă aluatul la dospit circa 1 ora, până își dublează volumul.
Într-o tigaie încinsă, prăjește semințele de susan, amestecând continuu. Lasă-le apoi deoparte la răcit.Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 16 bucăți égale. Rulează fiecare bucată de aluat în suluri subțiri, de 30 cm lungime. Unește câte 2 suluri de aluat, răsucește cele două capete în direcție opusă, apoi modelează-le în formă de cerc.
Într-un bol mare, amestecă apă călduță cu miere.
Pregătește două tăvi și tapetează-le cu hârtie de copt.
Îmbibă fiecare cerc de aluat, pe fiecare parte, în apă cu miere, apoi presară semințe de susan și așază covrigii în tavă, la o distanță de 5 cm unul față de celălalt.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 200°C, apoi pune fiecare tavă cu covrigi la copt, timp de circa 20 minute, până aceștia capătă o culoare aurie.
Scoate covrigii pe un grătar și lasă-i la răcit.
Poftă bună!


Drojdie proaspătă 50g

Drojdie proaspătă 500g

Drojdie proaspătă 100g
Poate te interesează și …

15 pers.

90 min.

60 min.


















































